Magyar tanár

Hívj bátran!

+36 30/758-5613

E-mail:

retlaki@magyartanar.eu

Facebook:

#magyartanar.eu

Ha egy felvételiző jól megtanulta a nyelvtant, még akkor is kifoghat rajta az, hogy nem érti a feladatokat, nem tudja, pontosan mit is kéne csinálnia.

A központi felvételin nem a tankönyvek szövegét kell ismételni, hanem az iskolában (feltételezetten) megszerzett tudás és készségek alkalmazását vizsgálják. Ezért hasznos az egyes feladattípusok megoldásának elsajátítása, begyakorlása.

Az évek során több, mint ezer felvételi feladatsort javítottam. Számos teszten látszik, hogy a felvételiző azért vesztett el fontos pontokat, mert nem értette a feladatot. Sokan arról számolnak be, hogy kevés volt az idő, mert túl sok ment el a feladatok értelmezésével, és ez az elvesztegetett idő aztán nagyon hiányzott máshonnan. Ezért a Metafor képzésein nagy hangsúlyt fektetünk a szövegek és feladatok megértésére, így amikor a felvételi tesztet élesben írják a résztvevőink, már szinte régi ismerősként üdvözlik az egyes feladattípusokat.

A tapasztalatokat összegezve nem kétséges, hogy azok lesznek előnyben, akik már ismerősként kezelik a feladattípusokat, ezért könnyen megértik, miről van szó, és így csak a lényegre kell koncentrálniuk.

Megosztás a Facebookon

+36 30/758-5613

retlaki@magyartanar.eu

© 2020 Magyartanár